HB_001_Affordable Commercial Icon Government Category Icon HB_001_MarketRate Multifamily Category Icon HB_001_Renovation HB_001_SeniorLiving Chevron Down Close Button Hamburger Navigation Heart Icon Facebook Logo Usluga Logo Horizontal logo-Usluga-with-text Usluga Logo Instagram Logo Linked-In Logo Twitter Logo YouTube Logo Magnifying Glass Minus Button Minus Button Plus Button Plus Button Triangle Group Triangle Single

8 tendencat kryesore të industrisë së ndërtimit për t'u parë në 2022!

1. Pajisjet mbrojtëse
Inovacionet e veshjeve po bëjnë rrugën e tyre drejt vendit të punës me çizmet e punës që lidhen me Wi-Fi dhe paralajmërojnë të tjerët nëse një person ka rënë. "Mushkat" që lëvizin materiale transportojnë materiale të rënda ose të rrezikshme dhe puntoret e ngarkuar me detyrë ndërtojnë skela ose vendosin tulla në mënyrë autonome. Kufjet madje mund të reduktojnë në mënyrë aktive ndotjen akustike duke i mbajtur punëtorët në harmoni me mjedisin e tyre. Mbështetja në printimin 3D vazhdon të rritet, duke rezultuar në ulje të rreziqeve të transportit dhe sensorët mjedisorë që zbulojnë zhurmën, nxehtësinë dhe erën në kantieret e ndërtimit japin paralajmërime për evakuimin e punëtorëve të ndërtimit dhe lëvizjen e pajisjeve të kushtueshme të ndërtimit në rast emergjence ose fatkeqësie natyrore.2.Teknologji efikase
Diferencuesi më i madh për ndërtuesit dhe zhvilluesit këtë vit ka të ngjarë të jetë teknologjia në ndërtim - veçanërisht, risitë që mund të rrisin efikasitetin. Përdorimi i dronëve në industrinë e ndërtimit vazhdon të jetë një nga tendencat me rritje më të shpejtë, me rritje të përdorimit me 239% nga viti në vit. Teknologjia ofron shumë më tepër përdorime sesa thjesht fotografimi nga ajri për përpjekjet e pasurive të paluajtshme dhe komerciale. Dronët e sotëm përdoren për hartimin e shpejtë të zonave të mëdha në distanca të gjata, duke prodhuar harta të vlefshme të nxehtësisë ajrore dhe imazhe termike. Softueri i avancuar i dronëve ofron të dhëna të zbatueshme në kohë reale që mund të përdoren për vendimmarrje të shpejtë, duke përmirësuar më tej të gjithë procesin e ndërtimit.3. Nevoja në rritje për punëtorë
Një nga tendencat më të dukshme të ndërtimit të viteve të fundit është një rritje e madhe e kërkesës për punë. Puna cilësore është e shtrenjtë dhe konkurruese, ndonëse puntoret marrin shumë nga puna. Pandemia e COVID-19 shkaktoi një ndryshim në qëndrimet ndaj opsioneve alternative të arsimit dhe rezultoi në rritjen e qëndrimeve pozitive ndaj shkollës tregtare, duke i pozicionuar firmat e ndërtimit për të treguar potencialin e rritjes së karrierës në industrinë e tyre dhe mundësitë e bollshme për të eksperimentuar me teknologjitë e reja.4. Vende pune në distancë dhe akses nëpermjet celulareve
Aplikacionet celulare në industrinë e ndërtimit lejojnë aksesin në vendin e punës si kurrë më parë, duke përfshirë inspektimet në kohë reale, llogaridhënien në vend dhe matje të sakta të marra nga një aparat telefoni celular. COVID-19 urdhëroi që ekipet të vazhdojnë të bashkëpunojnë pa akses fizik në materiale, hapësira apo edhe shokë të tjerë të ekipit.5. Rritja e kostove materiale

Materialet dhe teknologjia inovative e jetesës mund të rrisin më tej kostot, edhe pse në fund të fundit ato ofrojnë më shumë kursime për përdoruesit në afat të gjatë. Disa nga këto materiale inovative përfshijnë: Beton vetë-shërues Grafen 3D Alumini transparent Beton që gjeneron dritë Qeliza diellore të padukshme6. Ndërtesa te Gjelbëra

Ndërtimi i gjelbër është standardi i pritur për blerësit e shtëpive, qiramarrësit dhe qiramarrësit komercialë. Fatkeqësisht, shumë veçori të qëndrueshme dhe miqësore me mjedisin mbeten një luks, pavarësisht kursimeve të tyre afatgjata - megjithëse kjo do të ndryshojë gjatë dekadës së ardhshme pasi ekoteknika dhe ndërtimet e qëndrueshme bëhen më të zakonshme. Hulumtimet tregojnë se ndërtesat e gjelbra mund të kenë një ndikim pozitiv psikologjik dhe fiziologjik mbi banorët dhe madje edhe kalimtarët.7. Ndërtim modular

Ndërtimi modular dhe i parafabrikuar është në mes të një bumi shumëvjeçar që nuk po tregon shenja ngadalësimi. Teknologjia e re gjithashtu mundëson që këto ndërtesa të parafabrikuara dhe modulare të rriten më të mëdha se kurrë më parë. Industria e parafabrikave nuk është kursyer nga pandemia COVID-19, me disa prodhues të mbyllur për të adresuar mungesën në ndërtimet modulare në shkallë të gjerë, të fokusuar në mikpritjen. Sidoqoftë, në tërësi, ndërtimet e vecuara nuk po shkojne askund. Projektet modulare ofrojnë aftësinë për të rregulluar më mirë sigurinë e punonjësve në mjedise të ajrosura dhe të kontrolluara nga klima, duke i bërë ato ideale për ata që duan të ruajnë praktikat e distancimit shoqëror.8. Software Per Menaxhimin e Ndertimin

Zgjidhjet më të shqyrtuara të softuerit të menaxhimit të ndërtimit për vitin 2022 përfshijnë:
* Autodesk
* Procore
* Buildertrend
* RedTeam
* Fieldwire
* QuickbaseZgjedhja e softuerit të duhur të menaxhimit të ndërtimit është e rëndësishme për firmën. Filloni duke parë lehtësinë e përdorimit dhe integrimin me softuerët e tjerë ekzistues. Kërkimi i softuerit të shkallëzuar që përshtatet do të ndihmojë në menaxhimin e nevojave ndërsa ato nevoja shumohen. Vlerësoni opsionet e personalizimit, përmirësimet dhe veçoritë shtesë dhe kontrolloni disponueshmërinë e mbështetjes dhe trajnimit për t'u ngritur dhe funksionuar.

SHIKO PRONAT