HB_001_Affordable Commercial Icon Government Category Icon HB_001_MarketRate Multifamily Category Icon HB_001_Renovation HB_001_SeniorLiving Chevron Down Close Button Hamburger Navigation Heart Icon Facebook Logo Usluga Logo Horizontal logo-Usluga-with-text Usluga Logo Instagram Logo Linked-In Logo Twitter Logo YouTube Logo Magnifying Glass Minus Button Minus Button Plus Button Plus Button Triangle Group Triangle Single

7 tendencat e dizajnit të brendshëm që do të mbizotërojnë në vitin 2022

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se si ekspertët parashikojnë që ne do të dekorojmë shtëpitë tona gjatë vitit 2022, nga ndriçimi i përgjithshëm deri te nuancat e frymëzuara nga natyra.

Gjatë vitit 2022, tendencat e dizajnit të brendshëm do të përqendrohen rreth riperdorimin të hapësirave të cilat jane perdorur më parë për punët në shtëpi, ka një interes te ri për të sjellë botën natyrale në ambientet e brendshme dhe të blesh e te dekorosh me më shumë vetëdije.

1. Abazhurat

Funksionale dhe në modë, abazhuri I lejon njerëzit të vënë në pah shtëpitë e tyre të bukura, duke I beret e duken si vepra arti tërheqëse. Shumë prej tyre janë tashmë në kërkim të abazhureve - nga ato skulpturore deri tek ndricues te spikature - që pasqyrojnë stilin e tyre personal.


2. Dhoma e gjumit

Projektimi i një hapësire të favorshme për gjumë cilësor eshte parësor. Do të thjeshtojme dhomën së gjumit, duke hequr rrëmujën dhe shpërqendrimet dhe në vend të kësaj do të krijojë shtretër të stiluar bukur me jastëkë të butë dhe tërheqës . Nëse është e mundur, një dritare e hapur gjatë gjithë vitit, si dhe disa perde të errëta për të siguruar gjumë të thellë cilësor. Komodinat do te jene ngjitur me shtratin tuaj me hapësirë të mjaftueshme për një libër të mirë dhe një gotë ujë (pa pajisje karikimi në dhomën e gjumit) .3. Nuancat e gjelbëra

Dizajnerët sugjerojnë një qasje të moderuar për të dekoruar me ngjyrën jeshile: “Zavorri dhe zarzavatet me bazë minerale sjellin natyrën brenda dhe pasurojnë hapësirat e brendshme. Megjithatë, një dhomë e tërë e gjelbër mund të duket paksa e frikshme. Nëse ju pëlqen ngjyra, por nuk dëshironi të bëni ndonjë ndryshim të përhershëm, shtoni ngjyrat e gjelbera të pasura me ngjyrë xhevahiri përmes jastëkëve, printimeve dhe sendeve dekorative, të tilla si vazo dhe shandan."


3. Kuzhinat me ngjyra

Te pasurit një palete ngjyrash të gëzueshme do të jete gjithashtu në një përdorim më eksperimental të printimit dhe modelit. Ndërsa ne ecim në një udhëtim të vetë-zbulimit, të nxitur nga një besim i rritur në zgjedhjet tona të dizajnit, përqafimi i dizenjos së bashku e me ngjyrat po krijon një stuhi të përsosur. Mund të jetë retro, tradicionale ose moderne në ndjesi, e thjeshtë dhe e rregullt ose e guximshme dhe kaotike, por sido që të jetë ajo formë, nuk ka dyshim se printet dhe dizenjot luajnë një rol të madh në brendësi të vitit 2022.4. Cottagecore

Një nga tendencat më të mëdha që do të shfaqet në 2021, me më shumë kërkime në Google globalisht se çdo stil tjetër dizajni, "cottagecore" do të vazhdojë dominimin e tij në 2022 - falë përmbajtjes ëndërrimtare "cottagecore" të shpërndarë në Instagram dhe TikTok. . Trendi "Cottagecore" është konspekti i The Good Life, duke marrë frymëzim nga fshati me livadhet dhe lulet e egra të përhapura. Ai shfrytëzon pamjen dhe sharmin e një vilë idilike fshati përmes printeve dhe dizajneve të njohura me lule, sipërfaqeve të lyera me shkumës, teksturave organike dhe drurëve - duke krijuar një atmosferë të shëndetshme dhe të kujdesshme rurale. "Cottagecore" sjell ambjentin e jashtëm brenda - duke na ndihmuar të lidhemi me natyrën edhe një herë. Ai perfshin qëndrueshmërinë dhe ben një rikthim në aftësitë artizanale si ushqimi dhe pjekja në shtëpi5. Sustainably minded

2022 do të ketë një perhapje te materialet e qëndrueshme dhe ripërdorimin dhe rishitjen e mobiljeve dhe pajisjeve shtëpiake. Qëndrueshmëria dhe përdorimi i materialeve organike janë bërë të spikatura vitet e fundit. Me ekspozimin në rritje të publikut ndaj ndryshimeve klimatike, ideja e qëndrueshmërisë është ushqyer në industrinë e brendshme dhe në shtëpitë tona. Kjo do të përkthehet në mënyrën se si blejmë mobilje; një lëvizje drejt artikujve të mobiljeve me drurë të rikuperuar dhe aksesorëve me xham dhe metal të ricikluar... investimi në keto mobilje dhe aksesorë është një gjë e së shkuarës

DIY dhe riciklimi

Një progres i natyrshëm nga sa më sipër, 2022 do të shohë një rritje të pronarëve të shtëpive që marrin përsipër projekte DIY si pjesë e krijimit të një shtëpie më të kujdesshme. Jetesa me sa me pak shpenzime dhe riciklimi është në qendër të krijimit të një shtëpie të kujdesshme dhe ne kemi parë padyshim një rritje të riciklimit që ka të ngjarë të vazhdojë - nga njerëzit që qepin dhe bëjnë veshjet e vjetra, deri te bërja e mobiljeve të kopshtit nga paletat prej druri. Për ata që bëjnë DIY më pak përvojë, marrja e një mobilie të vjetër dhe personalizimi i saj është një mënyrë e shkëlqyer për të reduktuar shpenzimet dhe gjithashtu do të thotë që askush tjetër nuk ka të njëjtën gje si ju.

SHIKO PRONAT