HB_001_Affordable Commercial Icon Government Category Icon HB_001_MarketRate Multifamily Category Icon HB_001_Renovation HB_001_SeniorLiving Chevron Down Close Button Hamburger Navigation Heart Icon Facebook Logo Usluga Logo Horizontal logo-Usluga-with-text Usluga Logo Instagram Logo Linked-In Logo Twitter Logo YouTube Logo Magnifying Glass Minus Button Minus Button Plus Button Plus Button Triangle Group Triangle Single

Kush eshte e ardhmja e energjise ne industrine e ndertimit?

Tregu i energjise po ndryshon ngadale, duke levizur nga lendet djegese, fosile tradicionale tek alternativat me te gjelbra. Nderkohe qe ky ndryshim eshte i domosdoshem per te parandaluar qe demtimi nga ndryshimet klimaterike te behet i pakthyeshem, kjo do te thote qe cdo insdustrie do ti duhet te pershtatet me keto burime energjie dhe teknologji te reja. Cfare do te thot e ardhmja e energjise per industrine e ndertimit? Energjia per 2 dekadat e ardhshme

5 pika kyce i japin forme industrise se energjise ne 2 dekadat e ardhshme, sipas eksperteve te industrise.

E para eshte te shkojme drejt dekarbonizimit global. Levizja drejt energjise se gjelber esht e ngadalte, por qellimi perfundimtar i dekarbonizimit duhet te jet prioritet.

Me pas vjen zhvendosja drejt decentralizimit. Mikrorrjetet mund te prezantojne pergjigjen per kete problem.

Avancimi i teknologjise do vazhdoje te formoje dhe nderprese njekohsisht industrine e energjise. Kostoja e instalimeve solare, per shembull, po vazhdon te bjere me avancimin e teknologjis dhe berjen e saj me te gatshme.

Perfundimisht, industria do vazhdoj te fokusohet ne te dyja: eficencen dhe ne krijimin e nje bote me te nderlidhur energjitike. Cfare impakti do te ken kto ndryshime ne ndertimin industrial?

Ndertimi industrial dhe industria e energjise

Ndertimi industrial eshte i perdorur ne pothuajse cdo industri, nga rruget dhe qendrimi i ndertesave, urave apo pylltarise. Kjo do te thot qe do t luaje nje rol te madh ne ndryshimet qe po vijne ne industrine e energjis.

Pervec perditesimit te infrastuktures se nje shteti per ta larguar nga rrjetet e centralizuara, eshte e nevojshme qe sektori i ndertimit industrial te plotesoje energjine e gjelber egzistuese me fusha te reja solare, mullinj ere, diga hidroelektrike, bime qe thithin vale kinetike dhe me shume. Industria e gjelber eshte gati, sapo nje shtet te vendose qe me ne fund te largohet nga lendet djegese fosile dhe ta beje kete ndryshim.

Problemi i perforcimit te industrise

Energjia solare esht nje nga alternativat me te njohura te energjise se gjelber, por industria ka hasur disa sfida, sidomos kur kostoja e paneleve solare te grades konsumatore vazhdon te bjere. Ndertimi industrial mund te ndihmoje te suportoje kte perforcim kur e gjithe industria e energjise largohet nga lendet djegese fosile drejt alernativave me miqesore me mjedisin.

Drejt se ardhmes

Ndryshimet masive te infrastruktures, sidomos duke levizur larg rrjeteve elektrike te centralizuara, kerkon bashkepunim te te gjithe industrise se ndertimit. Ne do te shohim me shume nga keto ndryshime ne dy dekadat e ardhshme, por si nje planet, po na mbaron koha per te bere keto pershtatje. Ndertimi industrial do te luaj nje rol integral ne industrine e energjise ne 2 dekadat e ardhshme. Ne thjesht duhet te marrim kete vendim per tu larguar me ne fund nga lendet djegese fosile dhe te kujdesemi per te vetmin planet qe kemi.

SHIKO PRONAT